Ce spune scrisul tau despre tine? Hai ca stiu ca esti curios!

Am vrut de mult timp sa fac o postare despre ceea ce spune scrisul de mana despre noi, dar am tot sarit peste subiect, insa acum ca Viorel ne-a provocat am zis ca este timpul pentru acea postare!!!

Am dat fuguta pe nea' Goagal si am gasit cateva legaturi intre aspectul scrisului de mana si caracter mai pe scurt asa:

Presiunea


Presiunea cu care o persoană apasă pe hârtie atunci când scrie dezvăluie forţa interioară de care aceasta dispune şi modul în care ia decizii în diverse situaţii. Cei care scriu apăsat sunt hotărâţi şi iau decizii pe care le menţin. 


Persoanele care ating delicat foaia cu vârful pixului sau creionului se hotărăsc mai greu şi adesea se răzgândesc în privinţa deciziilor luate.


De asemenea, presiunea mai indică nivelul de energie şi determinarea. Cu cât scrisul este mai ferm şi apăsat, cu atât persoana în cauză dispune de mai multă energie fizică, dar şi intelectuală.

Înclinaţia scrisului


Înclinaţia indică răspunsul emoţional al celui care scrie faţă de factorii externi. O înclinare spre dreapta (/////) indică faptul că persoana în cauză răspunde puternic la situaţiile emoţionale. Sunt persoane calde şi afectuoase, care "gândesc" cu inima. 

Cei care au un scris vertical (|||||) încearcă să îşi menţină întotdeauna sentimentele sub control. Pentru ei raţiunea este mai importantă decât emoţiile.

Persoanele care au un scris inclinat spre stânga (\\\\\) nu îşi exprimă întotdeauna sentimentele şi emoţiile şi sunt catalogate adesea drept persoane reci şi indiferente. 

Spaţierea


Distanţa dintre litere şi cuvinte poate arăta modul în care o persoană relaţionează şi se situează faţă de exterior. Cu cât distanţa dintre litere este mai mare, cu atât persoana în cauză are o minte mai "deschisă" şi acceptă cu uşurinţă idei noi. 

Cu cât spaţiul este mai mic, cu atât o persoană este mai conservatoare şi rigidă.  

Dimensiunea


Dimensiunea literelor indică relaţia dintre logică şi sentimente. Literele voluminoase indică o persoană încrezătoare în forţele proprii. Literele de dimensiuni exagerate arată nevoia de fi în centrul atenţiei. 

Persoanele care au un scris mic sunt introvertite, dar au o capacitate de concentrare destul de ridicată şi abilitatea de a se concentra asupra detaliilor. 

Linia de bază


Linia de bază este linia imaginară pe care se aşază partea de jos a literelor. Forma acesteia indică stabilitatea emoţională a unei persoane. O persoana care are o linie de bază perfect dreaptă este tensionată şi excesiv de disciplinată. O linie de bază extrem de neregulată indică fluctuaţii emoţionale puternice.
Linia de bază ascendentă denotă optimism, iar cea descendentă pesimism, oboseală sau depresie.


Destul de interesant, nu? Sa vedem si scrisul meu, hehe:
Din cate vad, mi se cam potrivesc toate caracteristicile specifice scrisului meu pentru ca intr-adevar pentru mine ratiunea este mai importanta decat sentimentele... Consider ca atunci cand esti condus de sentimente devii slab, iar eu ma feresc cat se poate sa ajung asa... desi uneori e inevitabil, in fine.

Va provoc sa faceti o postare cu scrisul vostru si sa ii faceti o analiza pe baza criteriilor alese de voi. 

Va tuc si va doresc un week-end cat mai placut!

PS: Data viitoare va arat poze de la un spectacol de stand-up comedy. 

24 de comentarii:

 1. imi plac e postarea :D
  m-am regasit si eu:D

  RăspundețiȘtergere
 2. Foooarte interesant! :)
  Seara placuta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Si la mine e tot la fel, ratiunea e mai importanta. eu scriu mare si zice ca sunt increzatoare in fortele proprii ..despre asta nu prea stiu sigur daca e adevarat :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Interesant.Uite ca am aflat ceva ce nu stiam.Si eu m-am gandit acum ceva timp sa ma informez asupra acestui subiect,dar am cam uitat!Eu am o inclinare spre dreapta,si scriu mai micut,dar cunosc persoane care scriu mult mai mic decat mine...
  O seara superba!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. interesant:) am intalnit si eu persoane care au un scris tare maruntel.

   Ștergere
 5. ADEVARAT! Am pus si eu poza cu scrisul meu si este cam asa :
  -Multa presiune.
  -Usor inclinat spre stanga
  -Spatiul este , hm.. nici prea mare nici prea mic .
  -Linia de baza , usor descendenta
  -Mic , mic .

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte interesant:) Ce scris frumos ai:x

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. eh, eu oricum imi schimb scrisul:)) dar asa imi place sa scriu in principiu.

   Ștergere
 7. Mi-a placut mult,chiar nu stiam nimic din toate astea si la mine se pare ca se potriveste cat de cat :D ca am scrisul mai mic bine nu exagerat de mic si inclinat spre dreapta.

  RăspundețiȘtergere
 8. Din ceea ce vad aici inteleg ca sunt hotarata si iau decizii pe care le mentin, ca raţiunea este pentru mine mai importantă decât emoţiile, ca am o minte mai "deschisă" şi accept cu uşurinţă idei noi.ca sunt încrezătoare în forţele proprii, ca sunt stabila emotional si ca sunt optimista.
  Dar toate astea le stiam deja. :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)) esti o femeie echilibrata atunci :>:))

   Ștergere
 9. Mulţumesc că mi-ai reamintit aceste lucruri.
  Şi rujul de pe foaie ce indică?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cu placere:D pai e doar un pupic din partea mea pentru cei care trec pe la mine:D

   Ștergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)